Livrare si retur

Livrarea produselor
Livrarea produselor care conține piese și accesorii pentru remorci se face, in mod normal, prin GLS sau FAN Courier, in sistem ramburs sau prin alte firme de curierat rapid.

Produsele livrate nu se returnează decât:
·în cazul în care sunt defecte.
·în cazul exercitării dreptului la retragere.
·în cazul în care produsul primit nu corespunde descrierilor, specificațiile descrise pe site-ul www.rotaru-trailers.ro.
·în cazul în care doriți să schimbați produsul cu un alt  produs.

Dreptul de retragere
Cumpărătorul are dreptul să se retragă din Contract, respectiv să returneze un Bun sau să renunțe la un Serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fără invocarea niciunui motiv și fără a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la:
·ziua în care cumpărătorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care cumpărătorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separate
·ziua în care cumpărătorul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese

Unele produse au o politică de retur specifică, vă recomandăm să cititi condițiile de mai jos.
Condiții generale pentru returul produselor vândute si expediate www.rotaru-trailers.ro
·Produsele pe care le returnati trebuie să fie în aceeași stare în care le-ati primit.
·Returul se face cu etichetele inițiale intacte, certificatul de garanție în original (dacă a fost emis de producător/ distribuitor) și toate documentele cu care a fost livrat produsul.
·Produsul trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat și însoțit de accesoriile/cadourile cu care a fost livrat.
·Dacă ati cumpărat mai multe produse de același fel și vreti să le returnati pe toate, asigurati-va că doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se acceptă doar dacă sunt sigilate.
·Puteti returna piesele și accesoriile pentru remorci doar dacă nu le-ati folosit.
·Nu se acceptă produsele asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate la service RAR, cele care prezintă urme de uzură sau folosire excesivă, zgârieturi, ciobituri, lovituri, șocuri mecanice / electrice, produsele cărora le lipsesc accesorii.
·Nu se returneaza piesele si accesoriile care au fost comandate la cererea expresa a cumparatorului daca acestea corespund detaliilor transmise de cumparator.
·Înainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul trebuie să ne informeze cu privire la decizia sa de retragere din contract fie prin modelul de formular de retragere prevăzut fie prin orice altă declarație neechivocă în care își exprimă decizia de retragere din contract.
·www.rotaru-trailers.ro rambursează toate sumele pe care le-a primit drept plată din partea cumpărătorului, în termen de  14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere (folosind aceleași modalități de plată, cu excepția cazului în care cumpărătorul a fost de acord cu o altă modalitate de plată și cu condiția de a nu cădea în sarcina cumpărătorului plata de comisioane în urma rambursării).
·www.rotaru-trailers.ro nu este obligat să ramburseze costurile suplimentare în cazul în care cumpărătorul a ales în mod explicit un alt tip de livrare decât livrarea standard oferită de vânzător.
·Vânzătorul poate amâna rambursarea până la data recepționării produselor care au făcut obiectul vânzării sau până la momentul primirii unei dovezi din partea cumpărătorului conform căreia acesta a trimis produsele către vânzător, luându-se în considerare data cea mai apropiată.
·Cumpărătorul returnează produsele sau le înmânează cumpărătorului sau unei persoane autorizate de către acesta  să recepționeze produsele, fără întârziere nejustificată şi în decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat  decizia sa de retragere din contract.
·Cumpărătorul suportă costurile directe legate de returnarea produselor, cu excepția cazului în care vânzătorul acceptă să suporte acele costuri sau în care vânzătorul nu a informat cumpărătorul că aceste costuri trebuie suportate de cumpărătorul.
·Cumpărătorul este responsabil DOAR în ceea ce privește diminuarea valorii – produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produselor. Diminuarea valorii produselor nu trebuie să fie descurajantă pentru cumpărător în a-și exercita dreptul de retragere. Indiferent de situație, cumpărătorul nu este responsabil pentru diminuarea valorii produselor în cazul în care profesionistul a omis să îl informeze cu privire la dreptul de retragere. Vânzătorul trebuie să poată face dovada diminuării valorii produselor care rezultă diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produselor.
·Atunci când cumpărătorul își exercită dreptul de retragere după transmiterea cererii, cumpărătorul plătește vânzătorului o sumă proporțională cu ceea ce s-a furnizat până la momentul în care cumpărătorul a informat vânzătorul cu privire la exercitarea dreptului de retragere, în raport cu acoperirea totală a contractului. Suma proporțională care trebuie plătită vânzătorului de către cumpărător este calculată pe baza prețului total convenit în contract. Dacă prețul total este excesiv, suma proporțională este calculată pe baza valorii de piață a ceea ce s-a furnizat.
·În cazul în care cumpărătorul exercită dreptul său de retragere orice contract auxiliar încetează în mod automat, fără costuri pentru cumpărător, cu excepția celor prevăzute anterior

Nu ne asumam nici o responsabilitate si nu putem fi făcuți vinovați de nici un prejudiciu rezultat în urma accesării informațiilor prezentate în acest site sau în urma folosirii în mod necorespunzător a produselor achiziționate prin intermediul acestui site. Informațiile cuprinse în produsele noastre nu trebuie luate ca fiind o garanție a succesului.
Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ. Pozele atașate la produse sunt informative și în unele cazuri nu corespund realității.
Ne rezervam dreptul de a nu mai expedia colete și presta servicii persoanelor care nu și-au îndeplinit obligațiile pecuniare sau de altă natură, față de www.rotaru-trailers.ro.

Obligațiile clientului
Clientul are obligația să ofere datele corecte și să ridice coletul cu plata prețului de rigoare. Oferirea de date incorecte sau incomplete va duce la anularea comenzii efectuate.
Neridicarea coletului sau neexecutarea obligațiilor, pecuniare sau de alta natură, față de www.rotaru-trailers.ro va duce în mod automat la neluarea în calcul a următoarelor comenzi care vor efectuate (de la același USER sau/și de la același IP).

Returnare produse
Produsele livrate nu se returnează decât:
·în cazul in care sunt defecte.
·în cazul exercitării dreptului la retragere.
·în cazul în care produsul primit nu corespunde descrierilor, specificațiile descrise pe site-ul www.rotaru-trailers.ro
·în cazul în care doriți să schimbați produsul cu un alt  produs
În caz de retur produse toate costurile de transport sunt suportate de către cumpărător.

Modificări
Termenii și condițiile de mai sus pot fi modificate fără o anunțare prealabila, varianta în vigoare fiind mereu disponibilă pe site.